Una dintre problemele majore ale generațiilor actuale de elevi și studenți este faptul că nu știu să învețe și nici nu-i consiliază nimeni.
Suntem diferiți in ceea ce privește capacitatea de concentrare, materiile care ne plac sau nu, strategiile de studiu etc. Parinții și elevii nu cunosc însă aceste aspecte particulare și, în consecință nu știu care le sunt punctele tari și punctele slabe.
De asemenea, chiar și adulții, cu atât mai mult elevii, au probleme in managementul timpului, al spațiului, al materialelor de lucru.
Atelierul de dezvoltare personală ”ÎNVAȚĂ SĂ ÎNVEȚI” își propune să abordeze două componente majore:
Evaluarea strategiilor de învățare:
Puncte tari ale elevilor
1. Strategii de studiu
Știe să extragă informațiile importante? Înțelege ce citește? Face legături între elementele învățate? Învață pe de rost?
2. Abilităţi de luare de notiţe /ascultare
Știe să își ia eficient notițe și să le organizeze?
3. Strategii de citire /înţelegere
Cunoaște strategiile de parcurgere a textului de învățat, inclusiv autotestarea pentru a asigura înţelegerea conţinutului?
4. Abilităţi de scriere /cercetare
Cum realizează cercetarea temelor în orice mod, organizarea proiectelor scrise, verificarea erorilor făcute?
5. Strategii folosite la teste
Cum se organizează pentru teste? Urmărim creşterea eficienţei legate de participarea la teste/examinări, inclusiv eliminarea răspunsurilor improbabile şi ghicitul strategic
6. Tehnici de organizare
Organizarea materialelor primite la şcoală şi a celor de studiu, structurarea sarcinilor, inclusiv a temelor şi a altor proiecte
7. Gestionarea timpului
Utilizarea eficientă a timpului pentru finalizarea temelor, conştientizarea intervalului de timp necesar pentru sarcinile şcolare
Puncte slabe ale elevilor
1. Motivaţie de a învăța scăzută
Lipsa motivaţiei intrinseci necesare pentru a se implica şi a avea succes în sarcinile școlare.
2. Anxietatea faţă de teste
Experienţa elevului de a manifesta simptomele anxietăţii legate de teste/examinări, performanţa scăzută la teste cauzată de îngrijorarea excesivă
3. Dificultăţi de concentrare /atenţie
Dificultatea de a participa la ore/cursuri şi alte sarcini şcolare, monitorizarea şi concentrarea atenţiei asupra performanţei şi a evitării elementelor perturbatoare.
Consiliere referitoare la îmbunătățirea procesului efectiv al învățării:
Cine susține cursul?
Violeta Niță este
✔ Managerul Centrului de Meditații și Dezvoltare Personală,
✔ Consilier de Dezvoltare Personală
✔ Consilier de carieră
✔ Trainer cu experiență de 8 ani, specializat în dezvoltarea de cursuri de dezvoltare personală pentru elevi și studenți
Pasiunea pentru dezvoltare personală a început în anul IV de facultate când l-a avut ca profesor la cursul de Comunicare și Negociere pe prof.univ. dr Ștefan Prutianu.
De atunci a fost permanent preocupată de propria dezvoltare personală, mergând la numeroase cursuri din domeniu susținute de formatori recunoscuți la nivel național și fiind autodidact.
Odată cu înființarea Centrului de Meditații și Dezvoltare Personală în 2013, a pus în slujba elevilor cunoștințele și abilităție acumulate. Pentru a veni în sprijinul cât mai multor elevi a înființat Școala de Dezvoltare Personală, în cadrul căreia susține atelere de dezvoltare personală pentru elevi.
Mentorul ei în domeniul dezvoltării personale este Andy Szekely, o personalitate marcantă în domeniu, absolvind aproape toate cursurile susținute de acestaprintre care:
SELF MASTERY BOOTCAMP
PEOPLE MASTERY BOOTCAMP
MONNEY MASTERCLASS
INFLUENCE MASTERCLASS
SPEAKER MASTERCLASS
BUSINESS MASTERCLASS
CONFERINȚELE 6C (Creștere, Carieră, Corp, Contribuție, Conectare, Cash)
STORYTELLING
De asemenea Violeta Niță este ”Mediator Autorizat.”
”Termenul de dezvoltare personală este foarte vast și acoperă multe domenii de viață. Cu cât preocuparea pentru creșterea personală începe de la vârste mai mici, cu atât cresc șansele conturării unei vieți de succes pe plan personal și profesional.
Când vorbim despre dezvoltare personală am constatat că există următoarele false așteptări:
- Că un om preocupat de dezvoltare personală e un sfânt, un om nesupus problemelor și greșelilor.
- Că procesul de dezvoltare perosnală se termină.
- Că dezvoltarea personală rezolvă orice problemă. Există probleme grave, traume, probleme medicale de natura psiho-emoțională, care se reazolvă la specialist, la psiholog , psihiatru. Cei care fac dezvoltare personală trebuie să fie foarte responsabili cu acest aspect. De aceea, atunci când identific probleme mai profunde, îndrum spre terapie.”
Vă aștept cu drag să creștem împreună!
Violeta Niță
✍ IBAN: RO32BACX0000001449388000 deschis la Unicredit Alba Iulia
Ateliere programate:
Sâmbătă, 12 octombrie, orele 17 – 20. Durata 3 ore. FIZIC
Str. Turturelelor nr.52, etaj 3, Sector 3, București.
Duminică, 13 octombrie, orele 17-20. Durata 3 ore. ONLINE
Pe zoom. Se va trimite invitație.
Pret 150 lei
Atelierul se desfasoara pe parcursul a 3 ore, cu elevi cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani. Locul se ocupă după ce se efectuează plata în contul alăturat.
Dragă vizitatorule, aici vei regăsi câteva dintre impresiile elevilor și părinților care învață în Centrul nostru.
Printre ei:
"A fost surprins in mod placut de culorile vii, aspectul modern si dotarile de care dispune Centrul. “Centrul de meditatii este un Centru educativ mai bun decat scoala, cu oameni veseli care mereu au cate o vorba buna de spus, culori care te fac sa te simti intr-un mediu ideal de invatare si cu dotari moderne.” Cosmin isi doreste sa primeasca pe email ce ar trebui sa lucreze mai mult si materialele lucrate in clasa."
Cosmin Tinjala, se pregateste la romana si matematica.
”Va multumim pentru efortul efectuat anul acesta cu copilul nostru. Ajutorul dumneavoastra in special , felul in care a perceput prietenia si caldura cu care il inconjurati, l-a facut sa inceapa sa aiba din nou incredere in el, incredere pe care o pierduse de ceva vreme. Cadrele didactice din sistem nu prea ajuta la dezvoltarea copiilor, am tras noi concluzia , iar forma de comunicare in Centrul dumneavoastra le da sperante si in timp inteleg si copiii ca pot pune intrebari fara sa fie considerati ” obraznici”. Multumim mult pentru tot si va dorim un drum lung si plin de succes cu Centrul. O sa va recomand cu drag la oricine voi auzi ca are nevoie de ajutor. Dana Calugaroiu.”
Mama lui Rares
”Prima reactie pozitiva de la Adi a fost cand a apreciat faptul ca eliberam bon fiscal pentru sumele incasate. Adi este incantat despre modul in care “profesorii au rabdare sa ne explice fara sa se enerveze”, in timp ce tatal apreciaza atmosfera deschisa.”